Syys-pentue s. 17.9.2018

Jokitien ensimmäinen karkeakarvainen mäyräkoira pentue syntyi 17.9.2018 kun Musu pyöräytti maailmaan 8 pentua, 3 narttua ja 5 urosta.

e. Curlyco Where Is My Fox FI15877/13
i. POHJ KVA-A FI KVA-A SE KVA-A NO KVA-A SE JVA Deermossens Elis FI22571/13
Molemmat koirat luonteeltaan tasapainoisia perhekoiria joilla vahva riistavietti. Musu toimii paremmin luolakoirana, ajaakin jonkin verran, Eliksen puolelta toivotaan pennuille enemmän ajoviettiä.

Pennuista toivotaan kasvavan hyvä luonteisia, mukavia lemmikkejä, riistaviettisiä metsästyskavereita ja muutoinkin reippaita kavereita moniin harrastuksiin ja näyttelyihinkin.

Kaikille pennuille on jo löytynyt koti.

Pentujen esittelyt
Näin omistajat kertovat koiristaan :)

Jokitien Syysaamu "Kuura"

Jokitien Syysruska "Usva"

Usvasta on kasvanut oikein leppoisa perhekoira mäyräkoiramaisin piirtein, meillä osataan mm.mököttää ��
Usva on pienikokoinen, n.7kg, mutta sulavaliikkeinen ja energinen erityisesti metsästyshommissa. Vahva riistavietti tuli hyvin selväksi eka syksynä, vaikka saalista ei saatukaan. Hirvenajoja oli useampi ja jänikset alkoi loppukaudesta myös kiinnostamaan. Ensi syksyä ja vähä lumisempaa syksyä odottaen Usva perheineen.

Jokitien Syysyö "Bella"

Jokitien Syyshalla "Mörkö"

Mörkö on energinen, mutta osaa myös laiskotella. Jos kotoa on poistumassa metsästysvaatteet päällä tai halikko kourassa, on Mörkö tulossa innokkaana mukaan. Jos mukaan ei pääse, alkaa mökötys jossa istutaan ja kuono maahan. Riistavietti on hyvä. Jänistä ja rusakkoa ajettiin. Myös kauriin ja hirven jäljelle antaa ääntä.

Jokitien Syysilma "Väinö"

Jokitien Syysmyrsky "Kapu"

Jokitien Syyssade "Kössi"

Jokitien Syysvilja "Viljo"